Jdi na obsah Jdi na menu

Rozbuší vám harvestory srdce?

18. 11. 2012
Pokud vám se vám při pohledu na harvestor nebo jinou lesní techniku rozbuší srdce, může to být důvod, proč si po základní škole vybrat některý z oborů vyučovaných na naší škole např. učební - Lesní mechanizátor nebo maturitní - Mechanizace a služby.
 
Z poněkud jiné stránky se o vztah člověka a stroje zajímají vědečtí pracovníci z České zemědělské univerzity v Praze, kteří 8. – 9. 11. prováděli ve středisku č. 2 ve Svobodě nad Úpou opět svá měření  - součást projektu Experimentální měření fyzické a psychické pracovní zátěže operátorů víceoperační techniky v lesnictví.
Jeho podstatou je experimentální sběr dat z měření fyzické a psychické pracovní zátěže operátorů víceoperační lesnické techniky, zaměřený na ověření a zpřesnění stávající metodiky pomocí metody biofeedback a dalších psychodiagnostických metod.
Dílčím výstupem projektu je návrh a vytvoření databáze hodnot získaných při experimentálním měření a to u pracovníků, kteří nemají žádné nebo pouze minimální pracovní zkušenosti při práci s víceoperačními stroji. Měření a sběr dat probíhá pomocí přístroje Biofeedback Xpert 2000 v jednotných pracovních podmínkách na simulátoru, který používáme ve výuce budoucích operátorů.
 

Náhledy fotografií ze složky ČLA Trutnov - Biofeedback 2012 11