Jdi na obsah Jdi na menu

Na veletrhu fiktivních firem

14. 1. 2014

V rámci monitoringu soutěží a přehlídek podpořených Královéhradeckým krajem jsem věnoval úterní dopoledne návštěvě 11. ročníku veletrhu fiktivních firem (FF), který se uskutečnil v budově královéhradecké Obchodní akademie (V Lipkách 692). Bylo velmi zajímavé účastnit se z pozice zástupce KHK práce poroty tvořené reprezentanty Hospodářské komory, Centra fiktivních firem, Institutu rozvoje evropských regionů, vedení školy i jejích absolventů. 

Zaměstnanci 20 fiktivních firem - žáci ze středních škol našeho a Pardubického kraje - nejprve formou prezentace představili své FF a v dalších hodinách obchodovali s členy poroty a dalšími návštěvníky, kteří našli cestu k jejich stánkům. Součástí hodnocení bylo posouzení úrovně komunikace se zákazníkem, znalosti katalogového zboží a správnosti vystavení účetních dokladů.

V diskuzi s organizátory a členy poroty jsme se shodli, že této prospěšné vzdělávací aktivitě dosud chybí jednotná kritéria a organizační struktura obvyklá např. u předmětových soutěží typu olympiád, která by umožnila např. čerpání prostředků na podporu aktivních pedagogů z programu Excelence středních škol.