Jdi na obsah Jdi na menu

Literatura

Příspěvky

Co covid dal

13. 3. 2021

Covidový čas mi nic nevzal. Aby předchozí věta nevyzněla zpupně, přidám příslovce „zatím“. Omezení některých možností mne mimo jiné přitáhlo ještě blíž k mé milované domácí knihovně.

 

550pix.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Literatura

Škoda, že chybí pokračování ...

18. 3. 2017

Karel Schulz a Anatolij Naumovič Rybakov -  běžně vnímáni jako autoři "jediné knihy". Jejich díla mi padla do ruky až teď, po čtyřicítce, chytla a na čas vázala mou pozornost. Mohu říci až do té míry, že jsem je dočtené odkládal s lítostí nad chybějícím pokračováním. Sami tito spisovatelé toho chtěli zanechat čtenářům víc, ale vše dopadlo jinak, než zamýšleli ...

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Literatura

Čtenářské slasti 2013

19. 1. 2014

Mé literární zážitky uplynulého roku korunovala četba (a nejen ta) trojice knih, dvou z pera francouzských spisovatelů a jednoho díla domácí provenience.

 

ctenar.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Literatura

O knihách

10. 7. 2010

V popsaném papíře je ukryta obdivuhodná síla. S lehkým významovým posunem to trefně vyjádřil i jeden z apoštolů třetí informační revoluce Bill Gates v rozhovoru pro kalifornský list San Jose Mercury News:

 

"Největšími nepřáteli Microsoftu kupodivu není americká federální vláda, ani soupeři z oboru počítačových programů a komunikace, nýbrž docela obyčejná tužka a papír. Jsou to předměty pro nedigitální dělání věcí."

 

 

kniha.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Literatura

Moje čtení

1. 10. 2007


Od doby kdy jsem se asi poprvé vášnivě začetl, šlo tuším o Lovce mamutů :-), uplynula spousta vody. Tolik času na knížky, jako za středoškolských a vysokoškolských studií, asi hned tak mít nebudu. Snad v důchodovém věku. Přesto se snažím pravidelně alespoň chvíli vyhradit čtení, alespoň na pár listů,  často i z několika současně rozečtených knížek. 

 

knihovna.jpg

 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Literatura